Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne van Songkran en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 8 april tot en met 14 april 2024.

  1. Een Russische man werd gearresteerd in Koh Kaew, Phuket City, nadat bleek dat hij zijn wettelijke visum met 351 dagen had overschreden.

Een Pakistaanse man werd in Patong gearresteerd nadat bleek dat hij zijn wettelijke visum met 398 dagen had overschreden.

Een Pakistaanse man werd in Patong gearresteerd nadat bleek dat hij zijn wettelijke visum met 337 dagen had overschreden.

De immigratiedienst heeft beloofd door te gaan met hard optreden tegen iedereen die zijn wettelijke visum overschrijdt.

2. In een opmerkelijk geval van afpersing waarbij cryptocurrency betrokken is, heeft het provinciale gerechtshof van Phuket vijf Russische staatsburgers veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De individuen werden veroordeeld voor het bedreigen van een mede-Russisch echtpaar en het dwingen van hen tot het overmaken van 30 miljoen baht aan cryptocurrency.

De zaak heeft de aandacht gevestigd op de opkomende uitdagingen die digitale valuta met zich meebrengen en de behoefte aan robuuste wettelijke kaders om dergelijke overtredingen aan te pakken.

3. In een recente ontwikkeling met betrekking tot de spraakmakende mishandelingszaak waarbij een plaatselijke arts en een Zwitserse expat betrokken waren, heeft de gouverneur van Phuket, de heer Sophon Suwannarat, een verhelderende verklaring afgegeven.

De update komt te midden van de circulerende geruchten dat een individu had geprobeerd de uitkomst van de zaak met financiële middelen te beïnvloeden.

4. Een dronken Amerikaanse man werd aangeklaagd nadat hij in Wichit met een steen een glazen raam van een sedan had geraakt.

Hij werd beschuldigd van het beschadigen van eigendommen van iemand anders. Hij zit nu in hechtenis en de zaak wordt voorgelegd aan de rechtbank.

5. Phuket heeft op de eerste dag van de zeven dagen (11 april) in totaal vier verkeersongevallen en vier gewonden gemeldth, 2024 tot 17 april 2024) van de 'Songkran Verkeersveiligheidscampagne 2024′.

Blijf daar veilig!

6. Thaise sociale media plaatsten een virale video van twee buitenlanders die ruzie hadden nadat een van hen overstuur raakte nadat hij met een waterpistool was besproeid op Thaweewong Road, Patong Beach, Phuket.

Ze werden niet aangeklaagd en deden geen aangifte tegen de ander.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.