UPDATE: Rechtbank van Phuket veroordeelt vijf Russen tot twee jaar wegens crypto-afpersing

PHUKET – In een opmerkelijk geval van afpersing waarbij cryptocurrency betrokken was, heeft de provinciale rechtbank van Phuket vijf Russische staatsburgers veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De individuen werden veroordeeld voor het bedreigen van een mede-Russisch echtpaar en het dwingen van hen tot het overmaken van 30 miljoen baht aan cryptocurrency.

Onze eerdere verhalen:

Een groep Russische mannen zou een Russisch echtpaar hebben bedreigd en hen tegen hun wil in een busje hebben meegenomen in een poging hen voor 30 miljoen Baht in Bitcoins in Phuket af te persen.

Vijf buitenlandse verdachten worden vastgehouden nadat ze naar verluidt betrokken waren bij een afpersingspoging op een Russisch echtpaar vanwege cryptovaluta.

Nu voor de update:

De beslissing van de rechtbank, die woensdag werd bekendgemaakt, kwam nadat de verdachten schuldig waren bevonden aan afpersing. Aanvankelijk werden ze geconfronteerd met een mogelijke gevangenisstraf van vier jaar voor hun daden, waarbij ze angst inboezemden voor schade aan de persoon, de vrijheid en het eigendom van de slachtoffers.

Ondanks de ernst van de beschuldigingen verlaagde de rechtbank de straf tot twee jaar na de schuldbekentenis van de verdachten. Bij de verlaging werd ook rekening gehouden met het feit dat de daders, toeristen, een ernstig misdrijf tegen landgenoten hadden gepleegd.

De zaak heeft de aandacht gevestigd op de opkomende uitdagingen die digitale valuta met zich meebrengen en de behoefte aan robuuste wettelijke kaders om dergelijke overtredingen aan te pakken. De uitspraak van de rechtbank onderstreept de toewijding aan het handhaven van gerechtigheid, ook al navigeert het door de complexiteit van misdaden in het digitale tijdperk.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.