Gouverneur van Phuket spreekt geruchten aan over vermeende aanranding door Zwitserse expats; Bevestigt rechterlijke transparantie

PHUKET-In een recente ontwikkeling met betrekking tot de spraakmakende aanvalszaak waarbij een plaatselijke arts en een Zwitserse expat betrokken waren, heeft de gouverneur van Phuket, de heer Sophon Suwannarat, een verhelderende verklaring afgegeven. De update komt te midden van de circulerende geruchten dat een individu had geprobeerd de uitkomst van de zaak met financiële middelen te beïnvloeden.

Onze eerdere verhalen:

Het Phuket Immigration Office verklaarde dat ze officieel het visum van een Zwitserse expat in Phuket hebben ingetrokken in het centrum van een viraal vermeend schoppenincident.

Nu voor de update:

Gouverneur Sophon verklaarde resoluut: “De beschuldiging van mishandeling van de dokter wordt momenteel door de rechter beoordeeld. We kunnen categorisch bevestigen dat er door geen enkele partij pogingen zijn ondernomen om de heer David, de verdachte en Zwitserse expat, in deze zaak te helpen, en dat er ook geen geldaanbod aan de arts is gedaan om de zaak te seponeren, in tegenstelling tot de geruchten. Onze functionarissen zijn toegewijd aan hun taken en zullen gedurende het gehele juridische proces de transparantie handhaven. Er zullen consistente updates over de zaak worden verstrekt aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en aan Anutin Charnvirakul zelf, de minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier.”

In een verwante zaak heeft de heer URS BEAT FEHR, ook bekend als de heer David, juridische stappen ondernomen vanwege de intrekking van zijn visum. De immigratiedienst beoordeelt momenteel zijn beroep, dat naar verwachting binnenkort zal worden beoordeeld.

Anutin heeft beloofd deze zaak persoonlijk in de gaten te houden en beloofd een veto uit te spreken over een dergelijk beroep als het wordt goedgekeurd. Hij verklaarde dat hij geloofde dat de heer David een bedreiging vormde voor de Thaise samenleving en dat het onder zijn gezag als minister van Binnenlandse Zaken viel om elk beroep af te wijzen.

De opmerkingen van de gouverneur zijn bedoeld om het publiek en belanghebbenden gerust te stellen dat de gerechtelijke procedures met integriteit en zonder ongepaste beïnvloeding worden afgehandeld. Deze zaak heeft veel aandacht gekregen en de autoriteiten willen graag het vertrouwen van het publiek in de onpartijdigheid van het rechtssysteem behouden.

Voor meer updates over dit verhaal kunt u onze berichtgeving hier bij TPN Media volgen.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.