Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: vliegtuigpech, schietpartij in bus en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 6 februari 2023 tot en met zondag 12 februari 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Rook en vuur kwamen afgelopen weekend uit de rechterkant van een vliegtuig terwijl het opsteeg op Phuket International Airport.De AZURAIR Airlines vertrok op een vlucht naar Moskou in Rusland. De luchtverkeersleider zag wat rook uit de rechterkant van het vliegtuig komen. 
  2. Een Chinese toerist is naar verluidt gewond geraakt nadat hij werd neergestoken door een touroperator in Kata.

Een tourmedewerker is beschuldigd van lichamelijk letsel, het veroorzaken van verwondingen en het dragen van een mes in het openbaar.

Een reisorganisatie riskeert een schorsing van zes maanden en kan boetes tot 500,000 baht krijgen nadat een medewerker een Chinese toerist heeft aangevallen.

Een Chinese viceconsul is in Phuket voor een ontmoeting met de gouverneur van Phuket nadat een Chinese toerist met een mes werd aangevallen door een tourmedewerker in Phuket, na een geschil over een terugbetaling.

3. De eerste Chinese reisgroep in drie jaar arriveerde op de internationale luchthaven van Phuket.

Er zijn in totaal 180 passagiers van een rechtstreekse vlucht van Spring Airlines uit Shanghai die op de luchthaven zijn aangekomen.

4. Twintig Franse motorcoureurs zijn gearresteerd na het veroorzaken van overlast.

In Patong zijn XNUMX buitenlandse chauffeurs gearresteerd omdat ze geen rijbewijs hadden.

Er worden juridische stappen ondernomen tegen motorverhuurbedrijven in Patong omdat ze bestuurders zonder rijbewijs toestemming hebben gegeven om motorfietsen te huren.

Het hoofd van het consulaat van het Franse kantoor in Phuket had een ontmoeting met de politie van Patong nadat 20 Franse motorcoureurs waren gearresteerd.

5. Twee mensen in een bus in Phuket zijn gewond geraakt nadat een schutter het vuur opende terwijl andere passagiers wegrenden.

Een schutter die het vuur opende op een reizende bus in Phuket waarbij twee mensen gewond raakten, is dood aangetroffen in het interieur van de bus.

Een schutter die het vuur opende op een reizende bus in Phuket en twee mensen verwondde, is dood aangetroffen in de bus en was een voormalig soldaat die leed aan psychische problemen.

Vervoerders in Phuket scherpen de veiligheidsmaatregelen aan om herhaling te voorkomen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.