Chinese toerist naar verluidt in elkaar geslagen door touroperator in Phuket

FOTO: MGR Online

Phuket -

Een Chinese toerist is naar verluidt gewond geraakt nadat hij werd neergestoken door een touroperator in Kata.

Een update over dit verhaal is te vinden door HIER te klikken.

Er is gemeld dat een Chinese toerist op 29 januari bij hun gezin wasth vorige maand en dat ze een pakketreisdagtrip naar het Similan-eiland in Phang Nga kochten voor 9,000 baht van een reisorganisatie in de buurt van een hotel in Kata. Ze betaalden 5,000 baht voor een aanbetaling.

De dagtocht begon op 31 januarist, en de aangestelde touroperator zou de Chinese familie om 5 uur in een hotel ontmoeten. De touroperator kwam echter niet. De Chinese toeristen probeerden een uur lang contact op te nemen met de touroperator. De touroperator kon toen eindelijk worden gecontacteerd, maar verklaarde dat ze naar het verkeerde hotel waren gegaan.

Op dat moment wilden de Chinese toeristen de hele reis annuleren en vroegen ze om terugbetaling. De touroperator was het echter niet eens over dit verzoek met de toerist en beweerde dat er verkeerde informatie was verstrekt.

De Chinese toeristen voelden zich opgelicht voordat ze aangifte deden bij de politie van Karon. Zij en de politie gingen naar de reisorganisatie om de borg terug te vragen. De reisorganisatie betaalde volgens de toerist echter slechts 3,000 baht terug. De toerist vond het niet eerlijk voor hen en wilde een volledige terugbetaling van alle gestorte 5000 baht voordat een nieuwe ruzie begon.

De touroperator zou vervolgens de toerist hebben aangevallen en met een mes hebben geslagen. De toerist deed opnieuw aangifte bij de politie voordat hij naar het ziekenhuis ging. De toerist zei tegen lokale Thaise media dat ze boos waren op de relevante autoriteiten dat ze om hulp hadden gevraagd.

Het nieuws kwam opnieuw aan het licht nadat de videoclip van de ruzie en de vechtpartij viraal ging op sociale media.

De politie doet naar verluidt verder onderzoek naar het incident.

De namen van de toerist en het reisbureau, evenals de exploitant, werden in afwachting van verder onderzoek door de relevante politie achtergehouden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.