UPDATE: Tourbedrijf riskeert zes maanden opschorting van licentie en kan boete krijgen tot 500,000 baht nadat staflid Chinese toerist in Phuket heeft aangevallen

Phuket -

Een reisorganisatie riskeert een schorsing van zes maanden en kan boetes tot 500,000 baht krijgen nadat een medewerker een Chinese toerist heeft aangevallen.

Onze eerdere verhalen:

Een Chinese toerist is naar verluidt gewond geraakt nadat hij werd neergestoken door een touroperator in Kata.

Een tourmedewerker is beschuldigd van lichamelijk letsel, het veroorzaken van verwondingen en het dragen van een mes in het openbaar.

Nu voor de update:

De heer Napadol Arwutthakamprecha, de griffier van het Bureau of Tourism Business and Guide Registration Southern Region 2 (Phuket) vertelde de Phuket Express: “De reisorganisatie heeft de Tourism Business and Guide Act overtreden. De betrokken persoon was een directe medewerker van het bedrijf en het bedrijf is verantwoordelijk voor hun daden, ook al probeerden ze aanvankelijk afstand te nemen van de zaak.”

“Ze hebben ernstige schade toegebracht aan de goede moraal en cultuur van Thailand. De registratielicentie voor reisorganisaties wordt vanaf dinsdag 7 februari voor zes maanden opgeschort”, voegde de heer Napadol eraan toe.

“Bovendien mag een touroperator niets doen dat schade toebrengt aan de toeristenindustrie, toeristische plaatsen en toeristen, anders kunnen ze een boete krijgen van maximaal 500,000 baht. Met deze reisorganisatie wordt bekeken hoeveel ze in dit geval kunnen beboeten”, merkte de heer Napadol op.

De naam van het bedrijf werd nog steeds officieel ingehouden in afwachting van beslissingen over boetes.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.