UPDATE: Tourmedewerker aangeklaagd nadat hij Chinese toerist met een mes had aangevallen in Phuket

Phuket -

Een tourmedewerker is beschuldigd van lichamelijk letsel, het veroorzaken van verwondingen en het dragen van een mes in het openbaar.

Ons vorige verhaal:

Een Chinese toerist is naar verluidt gewond geraakt nadat hij werd neergestoken door een touroperator in Kata.

Nu voor update:

De politiechef van Karon, kolonel Khundet Na Nongkhai, vertelde de Phuket Express vanmiddag (6 februari) dat ze de hoofdverdachte hadden ondervraagd die ze identificeerden als mevrouw Wiree S, 44, een staflid van een reisorganisatie.

De politie heeft de naam van het bedrijf niet vrijgegeven.

De politie nam een ​​mes van mevrouw Wiree in beslag dat onder een motorzadel was gelegd. Mevrouw Wiree gaf aan de politie toe dat zij de persoon is die de Chinese toerist aanviel op een video die viraal ging op sociale media.

Mevrouw Wiree gaf aan de politie van Karon toe dat er ruzie was over een terugbetaling voor een rondleiding, maar ze beweerde zelfverdediging en zei dat ze ook probeerde zichzelf te beschermen tegen de Chinezen, van wie ze beweerde dat ze woedend waren en van wie ze bang was dat ze haar het eerst pijn zouden doen. Volgens sommige rapporten sloeg hij haar eerst.

Kolonel Khundet vertelde de Phuket Express dat, ondanks haar beweringen van zelfverdediging, mevrouw Wiree is beschuldigd van lichamelijk letsel en het dragen van een mes in het openbaar. Voor de aanklacht wegens lichamelijk letsel is de straf een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete van maximaal 60,000 baht (2000 USD), of beide.

Het naamloze reisbureau heeft een wettelijk geregistreerde reisorganisatievergunning.

De politie zet haar onderzoek echter voort om te zien of de vergunning van de reisorganisatie vanwege het incident wordt geschorst.

Het incident was naar verluidt tijdens een vooraf geboekte tour voor 5,000 baht (150 USD) die niet doorging, waarbij de reisorganisatie beweerde dat het adres van het hotel verkeerd was en de Chinese toerist zei dat het bedrijf gewoon niet kwam opdagen of niet reageerde op oproepen voor een uur.

De toerist eiste een volledige terugbetaling, maar werd geweigerd en schakelde de politie in. Op dat moment stemde de reisorganisatie ermee in om 3000 baht terug te betalen, maar 2000 te behouden voor hun tijd besteed aan het boeken van de tour en naar verluidt 's avonds een taxi naar een ander hotel.

De Chinese toerist vond dit onaanvaardbaar en eiste hun volledige terugbetaling, en dit was het moment waarop de situatie naar verluidt escaleerde.

De toerist heeft naar verluidt het land al verlaten.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.