UPDATE: Chinese vice-consul in Phuket voor ontmoeting met gouverneur nadat Chinese toerist is aangevallen door medewerker van reisorganisatie

Phuket -

Een Chinese viceconsul is in Phuket voor een ontmoeting met de gouverneur van Phuket nadat een Chinese toerist met een mes werd aangevallen door een tourmedewerker in Phuket, na een geschil over een terugbetaling.

Onze eerdere verhalen:

Een Chinese toerist is naar verluidt gewond geraakt nadat hij werd neergestoken door een touroperator in Kata.

Een tourmedewerker is beschuldigd van lichamelijk letsel, het veroorzaken van verwondingen en het dragen van een mes in het openbaar.

Een reisorganisatie riskeert een schorsing van zes maanden en kan boetes tot 500,000 baht krijgen nadat een medewerker een Chinese toerist heeft aangevallen.

Nu voor de update:

Vandaag (7 februari .)th) arriveerde de Chinese vice-consul in Phuket voor een ontmoeting met de Phuket-gouverneur Naroong Woonciew.

Gouverneur Naroong verontschuldigde zich voor het incident en bracht de vice-consul op de hoogte van de juridische stappen die tegen de tourmedewerker worden ondernomen. Er is ook een politierapport ingediend tegen het reisbureau over het incident en er volgen verdere juridische aanklachten, aldus de gouverneur.

De Chinese vice-consul, dhr. Li Chenglong, verklaarde tegenover de gouverneur en de Thaise media: “We zijn tevreden met de snelle afhandeling van dit incident door de autoriteiten en danken de relevante Phuket-instanties en -leiders die de kwestie onmiddellijk hebben opgevolgd. Wij zijn van mening dat dit incident de goede relatie tussen de Thaise en Chinese bevolking niet aantast.”

"Dit moet echter een voorbeeld zijn om te voorkomen dat een soortgelijk incident met Chinese toeristen of andere toeristen in de toekomst plaatsvindt", vervolgde de vice-consul.

“We hebben aandacht besteed aan alle Chinese toeristen die Phuket en Thailand bezoeken. We verwachten dat alle Chinese toeristen in Thailand veilig en gelukkig zullen zijn bij het bezoeken van Phuket en andere attracties en gebieden en terug willen komen.” De vice-consul concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.