Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Russische en Wit-Russische gearresteerd, Nigeriaanse mannen gearresteerd 

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 30 januari 2023 tot en met zondag 5 februari 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) verwacht dat dit jaar 12 miljoen toeristen Phuket zullen bezoeken.

Komende zomer zullen er ook meer Israëlische toeristen Phuket bezoeken, een relatief nieuwe markt voor Phuket. Sommige van deze bezoekers hebben Phuket eerder bezocht en sommige zijn nieuwe toeristen.

2. De voorzitter van de Andaman Guide Association heeft opheldering gegeven over een gerucht over agenten die naar verluidt geld zouden afpersen van een Saoedi-Arabische toerist.

Het verhaal kwam aan het licht nadat deze week een onbekende reisleider zich uitsprak in een Thais televisienieuwsprogramma. Ambtenaren van Phuket zeggen echter dat dit een oud verhaal is en niet langer relevant.

3. In totaal hebben 90 illegale taxichauffeurs in Phuket de afgelopen drie maanden een boete gekregen en van 33 van hen is hun rijbewijs voor 90 dagen ingetrokken.

'Zwarte platen' is een term die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt om een ​​normaal persoonlijk voertuig te noemen (met een witte kentekenplaat, ironisch genoeg), maar die in plaats daarvan werd gebruikt om passagiers over te brengen als een illegale taxi. Ondertussen kunnen taxi's met groene kentekenplaten alleen worden onderhouden in provincies waar ze zijn geregistreerd.

4. Een Russische verdachte is gearresteerd omdat hij naar verluidt andere Russen zou hebben beroofd voor contant geld en cryptovaluta in Thalang.

Een Wit-Russische man werd gearresteerd omdat hij naar verluidt betrokken was bij het beroven van andere Russen voor contant geld en cryptovaluta in Thalang.

5. Vier Nigeriaanse mannen werden gearresteerd in Rawai en Chalong met elk meer dan 1,200 dagen verblijfsduur.

De arrestatie volgt nadat agenten een anonieme tip kregen van een bezorgde burger dat zij (Buitenlanders van het Afrikaanse continent) in een gebied verbleven waar niet veel mensen woonden en verdacht werden van betrokkenheid bij romantische oplichting.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.