Phuket verwacht dit jaar 12 miljoen toeristen

Phuket -

De Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) verwacht dat dit jaar 12 miljoen toeristen Phuket zullen bezoeken.

De directeur van de Phuket TAT mevrouw Nathasiri Ronnasiri vertelde de Phuket Express “We verwachten dat 12 miljoen toeristen dit jaar Phuket zullen bezoeken. Dit zal ongeveer hetzelfde aantal toeristen zijn als vóór Covid-19.”

“Vorig jaar was het aantal bezoekers in Phuket 9,260,657. Van die aantallen waren 46.4 procent buitenlandse toeristen en 53.6 procent Thaise toeristen. Phuket heeft 74.4 procent van zijn inkomsten gegenereerd door buitenlandse toeristen.” verklaarde Nathasiri.

“Deze zomer zullen er ook meer Israëlische toeristen Phuket bezoeken, een relatief nieuwe markt voor ons. Sommige van deze bezoekers hebben Phuket eerder bezocht en sommige zijn nieuwe toeristen.” besloot Nathasiri.

Dit vind je misschien leuk:

Phuket ziet meer activiteiten van toeristen, aangezien het toerisme nu op 50% ligt in vergelijking met pre-pandemische niveaus, volgens de directeur van de Tourism Authority of Thailand Office in Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.