Vier Nigerianen gearresteerd in Phuket met elk meer dan 1200 dagen verblijfsduur

Rawai, Chalong–

Vier Nigeriaanse mannen werden gearresteerd in Rawai en Chalong met elk meer dan 1,200 dagen overschrijding van de toegestane verblijfsduur.

Dat heeft de toeristenpolitie van Phuket gisteren (3 februari) aan de Phuket Express verteldrd) die ze hebben gearresteerd voor Nigeriaanse mannen die:

  1. De heer NAH KENETH CHIBUZO, 34, die nu 1,207 dagen te laat is. Hij werd gearresteerd in een huurkamer in Soi Palai, Chalong.
  2. Dhr. JAMES CHINONYEREM ONWUMYIRIMMADU, 30, die nu 1,469 dagen te laat is. Hij werd gearresteerd in Soi Chao Fa 49 in Chalong.
  3. De heer OLIVER ABAZIE UCHECHUKWU, 34, die nu 1,221 dagen langer is dan toegestaan. Hij werd gearresteerd in Soi Sai Yuan 9 in Rawai.
  4. De heer MICHAEL ARINZE EJIOGU, 31, die nu 1,236 dagen langer is dan toegestaan. (Plaats van arrestatie niet geïdentificeerd.)

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat de vier Nigeriaanse mannen naar het politiebureau van Chalong waren gebracht om te worden geconfronteerd met aanklachten wegens overschrijding van de toegestane verblijfsduur en eventuele deportatie en plaatsing op de zwarte lijst.

De arrestatie volgt nadat agenten een anonieme tip kregen van een bezorgde burger dat zij (Buitenlanders van het Afrikaanse continent) in een gebied verbleven waar niet veel mensen woonden en verdacht werden van betrokkenheid bij romantische oplichting.

De vier verdachten verbleven meestal alleen in hun woning en gingen meestal niet uit. Thaise agentschappen zorgden voor het schoonmaken van hun kamer, het bezorgen van eten en het vinden van een verblijfplaats. De bezorgde burger nam contact op met Thai Immigration omdat ze wantrouwend waren over het feit dat de mannen ondergedoken en teruggetrokken leken en naar verluidt de gemeenschap wilden beschermen.

De Thaise immigratiedienst bedankte de niet-geïdentificeerde bezorgde burger en moedigde meer van wat zij 'goede burgers' noemden aan om naar voren te komen en verdacht gedrag te melden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.