Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Move Forward Party bezet alle stoelen, 35 mensen gewond bij bootcrash en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 15 mei 2023 tot en met zondag 21 mei 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De Move Forward Party heeft bij de nationale verkiezingen in Thailand alle drie de zetels ingenomen in drie kiesdistricten in Phuket.

Phuket-kandidaten voor de Move Forward Party beginnen met het eerste doel in hun beleid, ze willen een verkiezing voor de Phuket-gouverneur in plaats van de normale selectie van de regering.

Het zal echter een lange weg zijn naar enige vorm van centrale beleidsverandering over het kiezen van versus het benoemen van gouverneurs.

2. Lokale media hebben gemeld dat veel buitenlandse toeristen, voornamelijk Russen, gewond zijn geraakt nadat een rondvaartboot in Chalong, Phuket, tegen een pilaar was gebotst.

In totaal zijn 35 mensen gewond geraakt, waaronder Russen, Oekraïners, Kazachstanen, Hong Kong-onderdanen, Chinezen en Thais, nadat een rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Een bootkapitein is beschuldigd van roekeloos gedrag dat verwondingen veroorzaakte nadat 35 mensen, waaronder buitenlandse toeristen, gewond raakten nadat een rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Phuket Immigration bezocht buitenlandse toeristen die gewond zijn geraakt door een recente crash van een rondvaartboot en bood hulp aan bij het verlengen van hun visum.

Dit incident trok veel aandacht op onze sociale media en algemene discussie over bootveiligheid in Thailand.

3. Twee mensen zijn dood verklaard nadat een pick-up inreed op een medewerker van de elektriciteitsdienst die met kabels bezig was. Een hond die in de buurt liep, werd ook gedood.

CCTV-beelden in de buurt laten zien dat de chauffeur van de pick-up de controle over zijn voertuig verloor voordat hij tegen de medewerker van de elektriciteitsdienst, houten ladders en een elektriciteitspaal botste.

4. Een brand heeft een klein huis in Patong verwoest. Een persoon is gewond geraakt door het inademen van rook.

Het vuur sloeg niet over naar nabijgelegen huizen en gebouwen, maar het huis werd verwoest. Een onbekende persoon raakte gewond door het inademen van rook.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.