UPDATE: Bootkapitein aangeklaagd nadat 35 toeristen, voornamelijk buitenlandse, gewond zijn geraakt bij een bootongeluk in Phuket

Chalong-

Een bootkapitein is beschuldigd van roekeloos gedrag dat verwondingen veroorzaakte nadat 35 mensen, waaronder buitenlandse toeristen, gewond raakten nadat een rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Ons vorige verhaal:

De hulpdiensten werden woensdag (17 mei) op ​​de hoogte gebracht van het ongevalth) bij Chalong Pier met veel verwondingen. Meer dan een dozijn ambulances uit de nabije omgeving arriveerden bij de Chalong Pier.

In totaal zijn 35 mensen gewond geraakt, waaronder Russen, Oekraïners, Kazachstanen, Hong Kong-onderdanen, Chinezen en Thais, nadat een rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Nu voor de update:

De heer Adul Raluekmoon, een technicus van het Phuket Marine Office, vertelde de Phuket Express: "Nadat we de boot volledig hadden gecontroleerd, hebben we geen storing gevonden met de bootmotor of andere delen van de boot."

De commandant van de provinciale politie van Phuket, generaal-majoor Sermphan Sirikong, vertelde de Phuket Express: “De kapitein van de boot heeft ernstige verwondingen opgelopen. We hebben 19 getuigen ondervraagd die op de boot zaten. Ze zeiden allemaal dat de bootkapitein zich voor het ongeval roekeloos gedroeg en dat hij heel hard met de boot reed.”

“Hij wordt beschuldigd van roekeloos gedrag met verwondingen als gevolg. De straf als schuldig wordt bevonden, is een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, een boete van maximaal 60,000 baht, of beide.” concludeerde Sermphan.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.