UPDATE: in totaal 35 gewonden nadat rondvaartboot tegen pilaar in Chalong, Phuket crasht

Phuket -

In totaal zijn 35 mensen gewond geraakt, waaronder Russen, Oekraïners, Kazachstanen, Hong Kong-onderdanen, Chinezen en Thais, nadat een rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Slechts twee mensen op de boot raakten niet gewond.

Ons vorige verhaal:

De hulpdiensten werden woensdag (17 mei) op ​​de hoogte gebracht van het ongevalth) bij Chalong Pier met veel verwondingen. Meer dan een dozijn ambulances uit de nabije omgeving arriveerden bij de Chalong Pier.

Nu voor onze update:

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Chayapong Pranit, vertelde de Phuket Express dat de rondvaartboot vanaf Phi Phi Island terugreisde naar de Chalong Pier. De boot bevond zich in de buurt van Nan Island toen de aanvaring plaatsvond, dat slechts 500 meter verwijderd is van hun bestemming bij Chalong Pier.

Er waren in totaal 37 mensen op de boot, waarvan 21 Russen, 1 Oekraïens, 9 Kazachstaans, 1 Hong Kong, 1 Chinees en vier Thais.

In het laatste rapport van de Narenthorn Andaman Emergency Centres staat dat in totaal 35 mensen gewond zijn geraakt door het bootongeluk. Twee mensen raakten niet gewond, een Kazachstaanse en een Thaise.

Van die 35 mensen die gewond raakten, hadden 6 mensen ernstige verwondingen opgelopen (4 Russen en 2 Thais), 16 mensen hadden middelmatige verwondingen en 13 mensen hadden lichte verwondingen.

Het Phuket Public Relations Office bevestigde dat er niemand vermist is bij het incident.

Het incident blijft in onderzoek en we zullen verdere dekking hebben zodra informatie wordt vrijgegeven.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.