Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: toeristenpolitie kondigt resultaten aan van een misdaadbestrijding, en meer 

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 24 april 2023 tot en met zondag 30 april 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Zes mensen raakten gewond nadat een kleine bus vol buitenlandse toeristen crashte in een bocht in Wichit, Mueang Phuket.

De buschauffeur zei dat hij een gps-navigator op zijn mobiele telefoon gebruikte voordat hij de controle over een bocht verloor. Hij beweerde dat hij niet bekend was met het gebied.

2. Een Australische man werd opgehangen gevonden in een celkamer op het politiebureau van Patong in Phuket.

Op camerabeelden in de buurt is duidelijk te zien dat hij zichzelf heeft opgehangen zonder dat er iemand anders bij betrokken was, zegt de politie van Patong.

3. Een leraar Russisch sprong zijn dood tegemoet vanaf een parkeerplaats bij een warenhuis in Phuket.

CCTV-beelden bij het gebouw laten zien dat de Rus alleen op de 5e verdieping van het parkeergebouw liep voordat hij plotseling op de grond sprong.

4. Ambtenaren van Phuket hebben bevestigd dat er GEEN tsunami-waarschuwing is nadat een waarschuwingsgeluid uit tsunami-waarschuwingstorens in Kamala en Cherng Talay kwam op hetzelfde moment als een aardbeving op het eiland Sumatra in Indonesië.

Relevante functionarissen hebben bevestigd dat de tsunami-sirenes niet defect waren nadat er midden in de nacht op 27 april 2023 een waarschuwingsgeluid uit de tsunami-waarschuwingstorens in Kamala, Karon en Cherng Talay kwam.

5. De toeristenpolitie van Phuket heeft de resultaten bekendgemaakt van een recent optreden tegen toeristencriminaliteit.

Bij de resultaten van het recente harde optreden waren 258 verdachten betrokken (Thais en buitenlanders).

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.