Ambtenaren Phuket bevestigen GEEN tsunami-waarschuwing na waarschuwingsgeluid van torens

Phuket -

Ambtenaren van Phuket hebben bevestigd dat er GEEN tsunami-waarschuwing is nadat een waarschuwingsgeluid uit tsunami-waarschuwingstorens in Kamala en Cherng Talay kwam op hetzelfde moment als een aardbeving op het eiland Sumatra in Indonesië.

Dat heeft de directeur van het Southwest Meteorological Office, de heer Weera Samalee, donderdag (27 april) aan de Phuket Express verteld. “Mensen maken zich misschien zorgen over het waarschuwingsgeluid zoals het was op hetzelfde moment van een aardbeving die op het eiland Sumatra werd gemeld bij 4.8 richter. Er is echter GEEN tsunami-waarschuwing voor een aardbeving.”

Het hoofd van de Phuket Disaster Prevention and Mitigation (DDPM), de heer Udomphon Kan, vertelde de Phuket Express. "Tsunami-waarschuwingsgeluiden kwamen om 3 uur uit tsunami-waarschuwingstorens in Kamala en Cherng Talay."

“Er is echter GEEN waarschuwing van tsunamiboeien of waarschuwingen van aardbevingen die tsunami's kunnen veroorzaken. De geluidswaarschuwing komt uit de omgeving. Technici zijn die waarschuwingstorens aan het controleren om de oorzaak van het geluid te vinden”, voegde dhr. Udomphon toe.

Het geluid verontrustte naar verluidt veel bewoners en lokale bewoners, waardoor sommigen vanochtend wakker werden uit hun slaap.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.