Australische en Myanmarese toeristen in Krabi gered na motorstoring langstaartboot

Krabi-

Een Australiër en een toerist uit Myanmar zijn gered nadat de motor van een langstaartboot defect was geraakt nabij een eiland in Krabi.

De marinepolitie van Krabi vertelde de Phuket Express deze week dat ze op de hoogte waren gebracht van het incident door een langstaartbootkapitein, de heer Jamnean Butmueangm, 56. Hij vertelde de politie dat de motor van de langstaartboot in de sterke golven van de boot was losgekomen en was niet in staat de boot onder controle te krijgen.

De marinepolitie van Krabi vond de boot en ontdekte dat er vier mensen aan boord waren: de kapitein, zijn vrouw mevrouw Dennapa Luesopa, 48, de heer Norrish Linton, 53, een Australische staatsburger en mevrouw Lwin lwin Pesse, 51, een Myanmarese nationaal. Ze reisden van een hotel in Railay Bay om nabijgelegen eilanden te bezoeken.

Toen ze bij het eiland Poda aankwamen, raakte een sterke golf de boot voordat de motor van de boot werd losgemaakt. De kapitein riep vervolgens de Krabi Marine Police om hulp. Ze zijn allemaal veilig.

Dit vind je misschien leuk:

Twee buitenlandse toeristen en een bootkapitein zijn gered nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Een Maleisische moeder en haar zes jaar oude dochter zijn dood verklaard nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Negen Zweedse toeristen hebben het overleefd nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Het Krabi Marine Office heeft ongeveer 80 langstaartboten in Krabi opgeroepen die zijn aangepast door daken toe te voegen nadat drie langstaartboten kapseisden met twee doden en veel gewonden in twee maanden tijd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.