Maleisische moeder en dochter komen om nadat langstaartboot kapseisde in Krabi

FOTO: Krabi Nieuws

Krabi-

Een Maleisische moeder en haar zes jaar oude dochter zijn dood verklaard nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

De toeristenpolitie van Krabi vertelde de Phuket Express dat gisteren (25 januari) een longtailboot van 'China Tour' een Maleisisch gezin met een moeder, een dochter en een vader van een hotel in Mueang Krabi naar Hong Island in de Ao Luek-district in de buurt.

De kapitein van de boot, de heer Sala Butsa, 45, vertelde The Phuket Express terwijl ze op de terugweg naar het hotel waren dat er sterke golven op de boot sloegen. De boot kapseisde nabij de Hang Nak Kaap in Ao Nang, Mueang Krabi. Alle inzittenden van de boot bleven in zee drijven.

Een lokale vissersboot onder leiding van de heer Waris Changnam, 21, redde alle vier de inzittenden, maar hij vertelde de lokale media dat de Maleisische vrouw en het meisje met hun gezicht naar beneden in het water lagen en al bewusteloos waren toen hij ze aantrof. Alleen de kapitein van de boot droeg een reddingsvest. Alle vier de slachtoffers van het zinken van de boot werden teruggebracht naar het land terwijl de hulpdiensten werden gecontacteerd. Ze werden uiteindelijk allemaal naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

De Maleisische moeder, mevrouw Tan Chen Woon, 36, en haar zes jaar oude dochter werden dood verklaard in het ziekenhuis, terwijl de vader, de heer Gan Kah Seng, 37, en de bootkapitein het overleefden maar nog steeds in het ziekenhuis liggen. Er is ook gemeld dat de moeder vier maanden zwanger was.

Gelijkaardig incident:

Twee buitenlandse toeristen en een bootkapitein zijn gered nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.