Meer dan 30 buitenlanders betrokken bij verschillende illegale acties zijn vorige week gearresteerd in Phuket terwijl de repressie voortduurt

Phuket -

Er zijn 33 buitenlanders gearresteerd in Phuket na een viraal vermeend schoppenincident waarbij een Zwitserse expat betrokken was die de afgelopen week de Thaise media domineerde. Volgens de politiecommandant van Phuket werd er echter geen buitenlandse maffia aangetroffen.

Ons vorige verhaal:

Een Zwitserse expat in Phuket, die het middelpunt was van een viraal vermeend schoppenincident, is op borgtocht vrijgelaten, maar hem wordt een verbod opgelegd om te werken en Thailand te verlaten.

Nu voor de update:

De politiecommandant van de provinciale politie van Phuket, generaal-majoor Lertsin Sukhum, vertelde de Phuket Express dat de politie intensief optreedt tegen buitenlanders die de Thaise wetten op het eiland overtreden. Sinds oktober vorig jaar, 2023, tot nu toe, wat ongeveer vier maanden duurt, heeft de politie in totaal 360 buitenlanders gearresteerd wegens verschillende illegale gedragingen en acties.

Daarvan heeft de politie, nadat de Zwitserse expat in een vermeend trapincident viraal ging, in slechts ongeveer een week tijd 33 buitenlanders gearresteerd. Volgens majoor-generaal Lertsin heeft de politie echter nog geen enkel bewijs gevonden dat een zogenaamde buitenlandse maffia veel bedrijven en industrieën controleert.

Als reactie op de kritiek uit sommige sectoren dat Phuket buitenlanders als doelwit had en discrimineerde, heeft de politie gezegd dat dit niet het geval is en dat de nadruk alleen ligt op degenen die de wetten overtreden, zoals illegaal werken, overschrijding van de toegestane verblijfsduur, ruzie maken en anderen bedreigen. , of zich bezighielden met illegale drugs, en dat de overweldigende meerderheid van de buitenlanders die de Thaise wetten volgden en respecteerden, zich nergens zorgen over hoefden te maken.

De Thaise politie heeft ook gezegd dat de wet voor iedereen gelijk is en dat Thais die ook de wet overtreden ter verantwoording zullen worden geroepen.

Gerelateerde artikelen:

De heer Thanakorn Wangboonkongchana, de plaatsvervangend leider van de Verenigde Thaise Natie, maakte dit publiekelijk bekend nadat hij vorige week Phuket had bezocht om informatie te inspecteren en te verzamelen over een beschuldiging van buitenlandse maffiabendes in het gebied.

Twee vermeende Russische prostituees zijn in Patong gearresteerd na een steekoperatie.

Drie Russen werden gearresteerd in een autoverhuurbedrijf in Cherng Talay wegens overtredingen in verband met werkvergunningen.

Een Roemeense man werd in Patong gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van rondreispakketten.

Phuket Overstay Incident: Australische man gearresteerd nadat hij uit het ziekenhuis was ontsnapt.

Russische man gearresteerd omdat hij naar verluidt werkte bij een geldwisselkantoor in Thalang.

Een Kazachstaanse vrouw werd gearresteerd in het subdistrict Mai Khao nadat ze was betrapt als illegale taxichauffeur.

Een Zweedse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt aan het werk was in een bar in Karon.

Een illegale Britse gids werd gearresteerd in de Phuket Big Buddha in Karon.

Een Tsjechische man werd in Patong gearresteerd nadat hij illegaal Thailand binnenkwam.

De heer Sophon Suwannarat, de gouverneur van Phuket, hield een persconferentie over de voortgang van de zaak van de heer David, een Zwitserse expat die naar verluidt een Thaise vrouwelijke arts had aangevallen.

Een Russische vrouw werd gearresteerd op een slangenboerderij in Wichit nadat ze naar verluidt zonder wettelijke toestemming aan het werk was.

Een Rus en een Wit-Russisch staatsburger werden gearresteerd omdat zij naar verluidt illegaal bij een bedrijf in Chalong werkten.

Twee Russen werden in Wichit gearresteerd wegens overschrijding van de verblijfsduur van 35 dagen.

Een Russische man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt werkte in een cannabiswinkel in Wichit.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.