Phuket Overstay Incident: Australische man gearresteerd nadat hij uit het ziekenhuis was ontsnapt

Phuket-

Op woensdag 6 maart arresteerde de provinciale politie van Phuket een 26-jarige Australische man in een hotel nabij het Sri Kor-kruispunt in Kathu. De man had naar verluidt zijn visum met 34 dagen overschreden.

Het achtergrondverhaal gaat over een verkeersongeval dat plaatsvond op 31 januari 2024 tussen de Australische man en een Thaise persoon. Beide partijen liepen verwondingen op. Na het ongeval kreeg de Australische man medische behandeling in een ziekenhuis in Phuket City. Hij slaagde er echter in uit het ziekenhuis te ontsnappen voordat hij zijn rekening had betaald.

Het ziekenhuis heeft nu aangifte tegen hem ingediend en eist betaling van 178,185 baht voor zijn behandeling. Bovendien zou de Australische man de betaling van het Thaise slachtoffer hebben ontweken, omdat de politie vóór zijn arrestatie geen contact met hem kon opnemen op de plaats van het ongeval.

De verdachte, die niet bij naam door de politie werd geïdentificeerd, probeerde de autoriteiten te ontwijken vanwege de rekening en de medische claims van het Thaise slachtoffer en was daardoor te lang blijven wachten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.