Indiase motorrijder gearresteerd wegens rijden onder invloed in Patong

Patong-

Een Indiase motorrijder werd dinsdag vroeg in de ochtend (2 april) in Patong gearresteerd wegens rijden onder invloednd).

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat ze een politiecontrolepost hadden opgezet aan de Taweewong Road. Om 1 uur werd de verdachte, die alleen werd geïdentificeerd als Rahil, 14, met de Indiase nationaliteit, bij het controlepunt tegengehouden.

Hij kreeg een alcoholademtest waaruit bleek dat 80 milligram alcoholprocent boven de limiet van 50 lag. Hij werd naar het politiebureau van Patong gebracht, waar hij werd beschuldigd van rijden onder invloed.

Dit was de tweede dronken buitenlandse chauffeur die deze maand in Patong werd gearresteerd. Ten minste negen buitenlandse chauffeurs werden vorige maand in Patong gearresteerd, zoals hieronder te zien is.

De politie van Patong heeft zich vooral gericht op buitenlandse chauffeurs en toeristen die de Thaise wetten overtreden nadat een reeks spraakmakende gevallen van slecht gedrag van toeristen en ex-pats in Phuket en Thailand negatieve aandacht van lokale bewoners trok.

In Thailand wordt rijden onder invloed van alcohol serieus genomen, en zijn er strenge straffen om dergelijk gedrag te ontmoedigen. Als personen betrapt worden terwijl ze dronken zijn, kunnen ze met de volgende gevolgen te maken krijgen:

1. Gevangenisstraf: Overtreders kunnen maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen.

2. Boetes: De boete voor rijden onder invloed varieert van 5,000 tot 20,000 Thaise Baht.

3. Opschorting of intrekking van het rijbewijs: het rijbewijs van veroordeelde bestuurders kan voor een periode van maximaal zes maanden worden opgeschort of ingetrokken

Een Russische man werd maandagochtend (1 april) gearresteerd wegens rijden onder invloed in Patongst).

Een Iraanse en Indiase man zijn donderdag (28 maart) in Patong gearresteerd wegens rijden onder invloedth).

Een Russische man werd gearresteerd wegens rijden onder invloed in Patong. Dit betekent dat in totaal zeven buitenlanders zijn gearresteerd wegens rijden onder invloed in drie dagen in Phuket.

Een Indiër, een Britse en een Franse chauffeur werden in Patong gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Een Franse, een Marokkaanse en een Britse man werden in Patong gearresteerd wegens rijden onder invloed. Dit betekent dat in slechts een paar dagen zes buitenlanders zijn gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.