Negentig visa ingetrokken, 614 buitenlanders gearresteerd in Phuket in de afgelopen vijf maanden

Phuket -

De afgelopen vijf maanden zijn in Phuket minstens 98 visa ingetrokken en 614 buitenlanders gearresteerd.

De politiecommandant van regio 8, luitenant-generaal Surapong Thanomjit, vertelde de pers dat van oktober vorig jaar tot maart van dit jaar minstens 614 buitenlanders zijn gearresteerd. Van hen werd bij 98 het visum ingetrokken.

Ze zouden de Thaise wetten hebben overtreden, waaronder rijden onder invloed, werken zonder toestemming, illegaal het land binnenkomen, diefstal, te lang blijven, valse documenten hebben, illegale drugs, zich verzetten tegen dienstdoende agenten en meer.

Het strenge optreden begon daarna een viraal vermeend trapincident waarbij een Zwitserse expat betrokken was in Pa Klok en is daarna doorgegaan twee Nieuw-Zeelandse mannen waren betrokken bij een virale vermeende aanval op een Thaise politieagent in Chalong.

Gerelateerde artikelen:

Een Singaporese motorrijder wordt gerechtelijk vervolgd nadat hij een verkeerspolitieagent in Cherng Talay zou hebben belasterd en aangevallen.

Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een Tadzjiekse man die Thailand al heeft verlaten met het oog op moord, nadat een Russische man dood werd aangetroffen op een cannabisboerderij in Chalong.

Een vermeende Russische prostituee werd in Wichit gearresteerd na een steekoperatie, de vierde Russische vrouw deze maand die werd gearresteerd wegens vermeende prostitutie.

Een Indiër, een Britse en een Franse chauffeur werden in Patong gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Een Jemenitische man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt illegaal aan het werk was in een supermarkt in Patong.

Een Britse man werd in Karon gearresteerd omdat hij naar verluidt cocaïne had verkocht en methamfetamine en crystal methamfetamine had gebruikt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.