DMCR waarschuwt voor giftige kwallen in Krabi

Krabi-

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) heeft gewaarschuwd voor giftige kwallen bij een pier in Ao Nang.

De DMCR-officieren vertelden de Phuket Express dat ze deze week gevaarlijke Box Jellyfish, ook wel bekend als Sea Wasps, hebben gevonden in de buurt van de Ao Nam Mao-pier in Ao Nang.

Ambtenaren adviseerden degenen die gestoken waren om azijn te gebruiken om het aangetaste deel van de huid gedurende ten minste 30 seconden te wassen en om de aangetaste huid niet te wassen met drinkwater of alcohol om allergische reacties te voorkomen.

Giftige kwallen in de Zuid-Thaise zeeën vormen een gevaar op verschillende tijdstippen van het jaar, zoals te zien is in onze vergelijkbare berichtgeving hieronder:

Veel buitenlandse zwemmers op de stranden van Phuket zijn gewond geraakt door giftige kwallen, zeggen de Thaise autoriteiten.

Strandwachten op Phuket hebben zwemmers gewaarschuwd voor Portugese oorlogsschepen, een soort giftige kwallen.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.