Veel buitenlandse zwemmers in Phuket gewond door kwallen

Phuket -

Veel buitenlandse zwemmers op de stranden van Phuket zijn gewond geraakt door giftige kwallen, zeggen de Thaise autoriteiten.

Giftige kwallen worden aan land gebracht door recente zware golven. Veel buitenlandse zwemmers op de stranden van Phuket hebben milde steken opgelopen en sommigen hebben milde allergieën voor de steken.

Het hoofd van het Phuket Resources Conservation Centre, de heer Suchart Ratanaruengsri, vertelde de Phuket Express dat zijn teams de waarschuwingsborden hebben gecontroleerd die op de stranden van Phuket zijn geplaatst om te waarschuwen voor giftige kwallen en wat te doen als een zwemmer is gestoken.

Strandwachten op Patong Beach vertelden de Phuket Express dat ze azijn gebruiken om het aangetaste deel van de huid gedurende minstens 30 seconden te wassen. Ze hebben zwemmers gewaarschuwd om de aangetaste huid niet te wassen met drinkwater of alcohol om meer allergische reacties te voorkomen. Zeewater kan worden gebruikt om te wassen als u geen azijn heeft.

De voorzitter van de gemeenteraad van Karon, de heer Trin Thipmongkol, vertelde de Phuket Express dat de meeste giftige kwallen in de buurt van de stranden van Phuket de Portugese man-o-war zijn, die niet zo gevaarlijk zijn als de Box Jellyfish of Sea Wasp.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.