Strandwachten waarschuwen voor kwallen op de stranden van Phuket

Phuket -

Strandwachten op Phuket hebben zwemmers gewaarschuwd voor Portugese oorlogsschepen, een soort giftige kwallen.

Dat hebben strandwachten op lokale stranden woensdag (7 juni) aan de Phuket Express verteldth) dat ze tijdens het recente moessonseizoen veel Portugese kwallen uit het oorlogsschip op de stranden van Phuket hadden gevonden.

Als een zwemmer is gestoken, kunnen zeewater en azijn, indien beschikbaar, worden gebruikt om de aangetaste huid te wassen en de tentakel te verwijderen. Gebruik daarna wat heet water om het getroffen gebied gedurende 20 minuten te bedekken om de pijn te verlichten.

Zwemmers die bang zijn om gestoken te worden, moeten het water vermijden op stranden met bekende kwallenpopulaties, zeiden strandwachten. Zwemmers moeten ook letten op vlaggen op stranden en luisteren naar instructies van strandwachten.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.