Nigeriaanse man gearresteerd in Phuket wegens illegale binnenkomst in Thailand

Phuket -

Een Nigeriaanse man werd in Rawai gearresteerd omdat hij illegaal het koninkrijk Thailand was binnengekomen nadat hij was uitgezet omdat hij eerder te lang was gebleven.

Het Phuket Immigration Office vertelde de Phuket Express dat op woensdag (10 meith) arresteerden ze een 40-jarige Nigeriaanse man. Zijn naam werd gegeven als Harrison Shinonzo Onyema en hij was illegaal het koninkrijk binnengekomen, vermoedelijk via landgrenzen.

Harrison was vijf jaar eerder in Thailand gearresteerd wegens cocaïnebezit en te lang blijven en hij werd uiteindelijk naar Nigeria gedeporteerd.

Harrison keerde echter terug naar Thailand via een natuurlijke poreuze grens, aldus de immigratiepolitie. Harrison werd naar het politiebureau van Chalong gebracht voor verdere aanklachten, waarbij hij toegaf dat hij geen geldig paspoort of visumstempel had.

De immigratiepolitie heeft ook Thaise vrouwen gewaarschuwd voor aanhoudende oplichting op het gebied van romantiek in Phuket en Thailand. De politie blijft optreden tegen buitenlanders, met name Nigeriaanse mannen die bij de zwendel betrokken waren, hoewel het niet duidelijk was of Harrison direct betrokken was bij een dergelijke situatie en er niets illegaals werd gevonden behalve dat Harrison geen legaal visum had.

De immigratiepolitie voegde er echter aan toe dat Harrison iets door zijn toilet leek te spoelen toen de politie bij zijn huis arriveerde en de toegang tot zijn woning uitstelde.

Vier Nigeriaanse mannen werden gearresteerd in Rawai en Chalong met elk meer dan 1,200 dagen overschrijding van de toegestane verblijfsduur.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.