Thaise vrouw gearresteerd op Phuket Airport met cocaïne ter waarde van meer dan 10 miljoen baht

Phuket -

Op Phuket International Airport is een vrouw gearresteerd met meer dan twee kilo cocaïne ter waarde van meer dan tien miljoen baht, zegt de Thaise douane.

Het hoofd van de Thaise douane op de internationale luchthaven van Phuket, mevrouw Sukanya Wettayanukun, vertelde de Phuket Express dat op woensdag (5 april)th) kregen ze een tip van een bezorgde burger dat er via een bepaalde luchtvaartmaatschappij illegale drugs Thailand binnen zouden worden gesmokkeld.

Douanebeambten doorzochten een gericht bagagestuk dat toebehoorde aan een 27-jarige Thaise vrouw. Agenten vonden een zak cocaïne van 2.35 kilogram met een straatwaarde van meer dan 10 miljoen baht.

De vrouw werd voor juridische stappen naar het politiebureau van Sakoo gebracht. Haar volledige naam werd echter door de politie achtergehouden aan de media en het was niet meteen duidelijk wat haar pleidooi was.

Douanebeambten gaven ook niet de naam vrij van het land waar de vrouw vandaan kwam om Thailand binnen te komen, maar verklaarden alleen dat de verdachte de Thaise nationaliteit heeft.

Het is niet de eerste keer dat recentelijk cocaïne is gevonden op de internationale luchthaven van Phuket. Zoals we hier meldden, werd in januari een vrouw uit Oezbekistan gevonden met meer dan 2 kilo cocaïne.

En in juni 2022, een jonge man uit Zuid-Afrika werd gevonden op de internationale luchthaven van Phuket met 1.49 kilo cocaïne in zijn buik in een verhaal dat viraal ging vanwege de foto's die hier te zien zijn.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.