37 mensen gewond nadat bus naar Phuket crasht in Chumphon

Chumphon-

Zevenendertig mensen liepen verwondingen op nadat een passagiersbus van Nong Khai op weg naar Phuket crashte in het Sawee-district.

Hulpdiensten werden op zondagochtend (2 april) op de hoogte gebracht van het ongevalnd) op Asia 41 Road in het subdistrict Na Poe.

De reddingsteams, media en wetshandhavers kwamen ter plaatse en ontdekten dat een omgevallen bus met twee niveaus tegen een elektriciteitspaal langs de weg was gereden.

Hulpdiensten vertelden de Phuket Express dat er 37 passagiers waren, waaronder een baby van één jaar oud en vijf maanden oud, een busbemanningslid en twee buschauffeurs.

Twintig van de buspassagiers, waaronder een chauffeur, de heer Chanai Saenprasit, 56, werden met matige tot ernstige verwondingen naar lokale ziekenhuizen gebracht, terwijl 17 van de passagiers die lichte verwondingen hadden opgelopen, weigerden naar ziekenhuizen te gaan.

De tweede chauffeur die lichte verwondingen had opgelopen en de media had gevraagd zijn naam niet te noemen, vertelde The Phuket Express dat de bus vanuit Nong Khai in het noordoosten van Thailand naar Phuket zou rijden. Hij sliep terwijl de andere chauffeur, Chanai, aan het rijden was. Hij zei dat hij een vreemd geluid hoorde, bijna als een kwetterende vogel, voordat de bus kantelde.

De politie van Sawee zet haar onderzoek voort om de exacte oorzaak van het ongeval te vinden voor verdere mogelijke juridische stappen. Ze waren van plan camerabeelden te bekijken en zowel de gewonde bestuurder als passagiers te interviewen.

Dit is slechts het laatste in een reeks busincidenten waarbij Phuket betrokken was, zoals dit incident eind maart waarbij een buschauffeur gewond raakte na een crash op Patong Hill. Gelukkig zaten er geen passagiers in deze bus.

In februari van dit jaar een geestelijk gestoorde man schoot twee passagiers in een Phuket-bus neer en pleegde zelfmoord, bij een schokkend incident dat we hier hebben behandeld.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.