Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: hoogste inkomen uit toerisme, Patong Carnival en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 12 december 2022 tot en met zondag 18 december 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Zweedse man heeft het overleefd nadat hij van de tweede verdieping van een hotel in Patong viel. De politie vond geen teken van ongeregeldheden in de hotelkamer van de heer Svensson, maar er werden wel alcoholische dranken gevonden in de kamer. Op dit moment denkt de politie dat het een ongeluk was.

2. Een bierbar in Patong werd gevonden zonder legale vergunningen na klachten van bezorgde burgers.

De barmanager kon geen legale vergunning voor de bar en een vergunning voor het verkopen van alcohol voorleggen.

3. Phuket heeft tussen januari en oktober van dit jaar de hoogste inkomsten uit toerisme in Thailand behaald.

Het hoogtepunt van het toeristische hoogseizoen in Phuket wordt verwacht van Kerstmis tot Nieuwjaar, aangezien de Russen nu de meeste bezoekers leiden.

4. Het jaarlijkse Patong-carnaval is aan de gang om het begin van het toeristische hoogseizoen van Phuket te markeren.

Het Patong-carnaval is teruggekeerd nadat het de afgelopen jaren was geannuleerd vanwege Covid-19.

5. Een Chinese vrouw die een visumoverschrijding van 1,316 dagen heeft, werd gearresteerd nadat sociale media haar verhaal deelde over het vaak om geld vragen van voornamelijk buitenlanders bij een benzinestation in Phuket.

Ze gaf tegenover de politie toe dat zij de persoon was in het verhaal op sociale media en zei dat ze geen geld had om haar benzine te betalen. Ze zei dat ze ook buitenlanders om hun bankrekeningen had gevraagd, omdat ze beweerde dat ze van plan was ze later terug te betalen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.