17 mensen met een hoog risico op apenpokken in Phuket worden getest en gecontroleerd

Phuket -

17 nauw contact met mensen van Thailand's eerste officiële geval van apenpokken in Phuket worden getest na een actief onderzoek naar de zaak door relevante instanties en functionarissen.

Onze vorige verhalen:

Een 27-jarige Nigeriaanse man in Phuket is bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand.

Een Nigeriaanse man in Phuket waarvan is bevestigd dat hij Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken is, wordt opgespoord door de Thaise politie nadat functionarissen hem niet konden bereiken en de man is verdwenen. Nu is ontdekt dat de man geen recente toerist is, maar sinds vorig jaar te lang blijft.

Meerdere nieuwsbronnen melden dat een Nigeriaanse man die is bevestigd als Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken en zijn verblijfsduur heeft overschreden, Phuket al heeft verlaten.

Volgens meerdere andere Thaise media en wetshandhavingsbronnen is een buitenlandse man, geïdentificeerd als Thailand's eerste geval van apenpokken, illegaal via natuurlijke kanalen naar Cambodja gevlucht.

Een Nigeriaanse man die werd bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand, werd gearresteerd in Cambodja.

Dr. Kusak Kukiattikoon, hoofd van het Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) vertelde de Phuket Express vandaag (25 juli)th), "We hebben een actieve casus gevonden vanuit zes plaatsen in Phuket die connecties hebben met de Nigeriaanse patiënt. Van 19 van de nauw contactpersonen met een hoog risico zijn er twee negatief bevestigd, terwijl 17 van hen wachten op resultaten. Ze zijn echter 21 dagen in quarantaine geplaatst onder de jurisdictie van medisch personeel. In dit stadium zijn er nog geen gevallen van apenpokken bevestigd in Phuket.”

*** UPDATE vanmiddag vertelde Dr. Kusak aan de Phuket Express: "Alle 19 nauw contact met een hoog risico is bevestigd negatief van apenpokken.” ***

Vandaag, 25 juli 2022, zei de Thaise regeringswoordvoerder, de heer Thanakorn Wangboonchana, tegen de Thaise media: “We hebben bevestigd dat de Nigeriaanse man, waarvan is bevestigd dat hij Thailands eerste officiële infectie van apenpokken is, Thailand al heeft verlaten en in het ziekenhuis in Cambodja ligt. We zijn niet van plan hem te verzoeken terug te keren naar Thailand.”

“De Thaise premier, Prayut Chan O'Cha heeft echter het ministerie van Volksgezondheid en de immigratiediensten opdracht gegeven om zich volledig voor te bereiden op de behandeling van de apenpokkenziekte na de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de zich snel verspreidende uitbraak van apenpokken uitgeroepen tot een "noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang", zei WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus op zaterdag 23 juli,” voegde de heer Thanakorn eraan toe.

Ontmoetingen met het Department of Disease Control worden later vandaag verwacht nadat de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul heeft verklaard dat de alarmniveaus voor apenpokken moeten worden verhoogd en dat deze in het hele land nauwlettend moeten worden gevolgd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.