Illegale Russische gids gearresteerd in Thalang

Thalang-

Een illegale Russische reisleider werd vrijdag (22 maart) gearresteerd in Mai Khaond).

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze op de dag in kwestie om 8 uur een verdachte hadden gearresteerd die alleen als MR werd geïdentificeerd. IAKHIA, 00, Russische staatsburger. Hij werd gearresteerd op een pier vlakbij het plaatselijke strand genaamd Pak Phra Beach in het subdistrict Mai Khao, Thalang.

Hij werd naar het politiebureau van Tha Chatchai gebracht waar hij werd beschuldigd van het zijn van een illegale reisleider en van buitenlander die een beschermde baan vervulde (reisleider). De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen:

De afgelopen vijf maanden zijn in Phuket minstens 98 visa ingetrokken en 614 buitenlanders gearresteerd.

Een illegale reisleider uit Hong Kong werd dinsdag (19 maart) gearresteerdth) bij de Grote Boeddha van Phuket in Karon.

Een illegale Britse gids werd gearresteerd in de Phuket Big Buddha in Karon.

Een Roemeense man werd in Patong gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van rondreispakketten.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.