Twee Nieuw-Zeelandse mannen gearresteerd in Phuket wegens vermeende brute aanval op verkeersagent

Phuket—

Op 3 maart 50 om 16 uur arresteerden politieagenten van Chalong twee Nieuw-Zeelanders die naar verluidt weigerden te stoppen wegens een verkeersovertreding, de politie-arrestatie ontweken en later werden beschuldigd van het aanvallen van een officier die hen achtervolgde in Mueang, Phuket. .

Volgens het politierapport voerde de patrouillepolitie van Chalong haar reguliere taak uit op Chaofa East Road, tegenover het politiebureau van Chalong. Twee buitenlanders op motorfietsen hielden zich niet aan de verkeersregels, reden niet dicht aan de linkerkant van de weg en reden met hoge snelheid in een gemeenschapsgebied, aldus de politie van Chalong.
De dienstdoende politie vroeg hun medewerking om hun motoren te laten stoppen. De twee overtreders zouden vervolgens echter hebben geprobeerd te vluchten voor de politie.Na de achtervolging door de politie waren de twee buitenlanders woedend en zouden ze de politie hebben aangevallen terwijl het incident door de politie werd geregistreerd. De situatie escaleerde toen de buitenlanders naar verluidt probeerden het vuurwapen van de agenten af ​​te pakken, waardoor het wapen één keer afvuurde. Volgens de politie raakte niemand gewond.De politie kon hen kort daarna met geweld arresteren en naar het politiebureau van Chalong begeleiden voor verdere juridische behandeling.
De twee verdachten werden publiekelijk geïdentificeerd als de heer Hamish Day, een 36-jarige Nieuw-Zeelandse staatsburger, en de heer Oscar Mattson Day, een 38-jarige Nieuw-Zeelandse staatsburger.Ze werden geconfronteerd met zware juridische aanklachten wegens samenzwering om politieagenten fysiek aan te vallen en andere daarmee verband houdende aanklachten. Op het moment van schrijven zijn beide mannen nog steeds in politiehechtenis en hebben ze geen verklaringen vrijgegeven waarin het incident wordt uitgelegd. De officier die naar verluidt werd aangevallen, liep verwondingen aan armen en benen op.Dit is het tweede incident in minder dan een week waarbij een vreemdeling in Phuket een Thaise politieagent zou aanvallen tijdens een verkeersgeschil, werd een Singaporese man gearresteerd en geconfronteerd met aanzienlijke juridische aanklachten, zoals we hier meldden.Dit is pas het laatste in een aantal schokkende incidenten waarbij buitenlandse toeristen en gasten zich naar verluidt slecht gedroegen in Phuket het overtreden van Thaise wetten, zoals een Amerikaanse tiener die wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van een paard.In een ander schokkend recent incident, een Russische man werd naar verluidt met geweld vermoord door een man uit Tadzjikistan na een geschil over een cannabisbedrijf. De verdachte vluchtte later uit Thailand.De autoriteiten van Phuket zijn begonnen met een grootschalig optreden tegen buitenlanders die de Thaise wetten overtreden, zoals illegaal werken, waarbij minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul vorige week persoonlijk op bezoek kwam. Dit harde optreden werd aangewakkerd door een inmiddels berucht incident waarbij een bekende Zwitserse expat een Thaise arts zou hebben geschopt tijdens een geschil over haar terwijl ze op een trap zat waarvan hij beweerde dat deze zijn eigendom was, maar die feitelijk deel uitmaakte van een openbaar strand.Ondertussen vragen sommige Thaise inwoners van Phuket om een ​​nog uitgebreider optreden tegen buitenlanders die zich slecht gedragen, hoewel het onduidelijk is hoe dit eruit zou zien en of een grootschalig verder optreden tegen buitenlanders die de wet overtreden onbedoeld schadelijk zou kunnen zijn voor het toerisme.Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/