Autoriteiten in Phuket trekken de licentie van de Elephant Foundation in nadat een Zwitserse expat een Thaise vrouw zou hebben aangevallen

PERSBERICHT:

Ambtenaren in Phuket willen de vergunning intrekken van een olifantenstichting die eigendom is van Urs Fehr, een Zwitsers staatsburger, nadat hij naar verluidt een Thaise vrouw op een strand had aangevallen. De actie, bevestigd door gouverneur Sophon Suwannarat, vergroot de juridische problemen voor Fehr, die ook zijn vuurwapenvergunning is kwijtgeraakt.

Fehr's Green Elephant Wildlife Foundation, verbonden aan het Green Elephant Sanctuary Park en deelt zijn adres, werd in december 2021 opgericht met als doel de zorg voor gewonde olifanten. Toch hebben de associatie met het reservaat, waar veertien olifanten leven, en de activiteiten ervan officiële aandacht getrokken.

Dit harde optreden volgde op een incident waarbij Fehr Dr. Thandao Chandam zou hebben aangevallen in de buurt van zijn villa op Yamu Beach. Fehr werd beschuldigd van mishandeling, maar voerde aan dat elk contact onbedoeld was. De situatie wordt verder gecompliceerd door illegale bouw op het strand, wat een extra laag toevoegt aan het aanhoudende geschil.

De autoriteiten van Phuket reageren niet alleen op de onmiddellijke zorgen die zijn geuit door de vermeende aanval op Fehr, maar zijn ook begonnen met een alomvattend onderzoek naar zijn financiële transacties en de activiteiten van zijn stichting. Het Department of Special Investigation is van plan de bankrekeningen van Fehr verder te onderzoeken op onregelmatige financiële transacties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Gerelateerd artikel:

Een Zwitserse expat in Phuket, die het middelpunt was van een viraal vermeend schoppenincident, is op borgtocht vrijgelaten, maar hem wordt een verbod opgelegd om te werken en Thailand te verlaten.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.