Lederschildpad legt het eerste nest van het jaar op het strand van Thalang

Phuket -

Een lederschildpad legde eieren op een strand in Thalang, het eerste nest van lederschildpadden dit jaar in Phuket.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express op woensdag (14 februari).th) werden ze door hotelpersoneel in het subdistrict Mai Khao op de hoogte gebracht dat ze de sporen hadden gevonden van een zeeschildpad die eieren lag te leggen op het strand van Mai Khao.

De DMCR arriveerde op het strand en vond de sporen van een moeder-lederschildpad van ongeveer 2 meter breed. Het nest van de schildpad bleek eieren van lederschildpadden te bevatten.

Het gebied is niet getroffen door zeewater of slecht weer en het nest wordt door de relevante autoriteiten beschermd en gecontroleerd totdat de eieren uitkomen. Het aantal eieren werd niet geteld. De DMCR verklaarde dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Vergelijkbaar artikel:

Een moeder Olive Ridley-zeeschildpad legde in januari van dit jaar eieren op een strand in Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.