Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: het harde optreden tegen vermeende Russische arbeiders gaat door, en meer 

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 11 september 2023 tot en met zondag 17 september 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Phuket Immigration inspecteerde een bedrijf in Phuket nadat zij op de hoogte waren gesteld dat daar naar verluidt een Rus illegaal werkte.Agenten controleerden en constateerden dat de Russische man over een legale werkvergunning beschikt.
  2. Phuket Immigration inspecteerde een autoverhuurbedrijf in Mueang Phuket nadat ze door bezorgde burgers waren geïnformeerd dat het bedrijf naar verluidt volledig Russisch eigendom was en illegaal Russisch personeel in dienst had, zonder dat er Thaise staatsburgers bij betrokken waren.

De Russische mannen die werden aangetroffen met een legale werkvergunning worden ervan beschuldigd huiseigenaar te zijn en buitenlanders tijdelijk in zijn accommodatie te laten verblijven zonder binnen 24 uur de vreemdelingenstatus aan de immigratieambtenaren te melden.

3. Een gezochte Chinese verdachte die naar verluidt valse documenten had aangemaakt om geld te lenen, wat resulteerde in een schadevergoeding van 5.6 miljard Baht, werd in Phuket gearresteerd.

De verdachte was eerder deze maand, op 5 september, Thailand binnengekomen via de internationale luchthaven van Phuketth met een THAILAND PRIVILEGE CARD (PE).

4. Een Algerijnse man werd vlakbij het politiebureau van Chalong gearresteerd wegens overschrijding van de verblijfsduur van 193 dagen.

De 29-jarige Algerijnse man werd gearresteerd voor een supermarkt tegenover het politiebureau van Chalong.

5. Een Tuk Tuk-taxichauffeur gaf zich over aan de politie van Phuket nadat hij een Saoedi-Arabische voetganger had geraakt en gewond en de plaats van het ongeval had verlaten.

De buitenlandse toerist werd later volledig geïdentificeerd als de heer Alotaibi Meshari Midad, 38, met de Saoedische nationaliteit.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.