Gezochte Chinese verdachte gearresteerd in Phuket voor miljarden baht wegens vermeende fraude in China

Phuket-

Een gezochte Chinese verdachte die naar verluidt valse documenten had aangemaakt om geld te lenen, wat resulteerde in een schadevergoeding van 5.6 miljard Baht, werd in Phuket gearresteerd.

Phuket Immigration vertelde The Phuket Express dat ze eerder deze maand door de Chinese ambassade op de hoogte waren gesteld van een gezochte verdachte die alleen werd geïdentificeerd als de heer Gao, 55, een Chinees staatsburger, die ervan wordt beschuldigd valse documenten te hebben geproduceerd om geld te lenen, wat naar verluidt heeft geresulteerd in financiële problemen. schadevergoeding van ongeveer 5.67 miljard Baht. Hij was naar Thailand gevlucht.

Het immigratiebureau ontdekte dat de verdachte eerder deze maand, op 5 september, Thailand was binnengekomen via de internationale luchthaven van Phuketth met een THAILAND PRIVILEGE CARD (PE). Hij mocht tot 3 september in Thailand blijvenrd van volgend jaar.

Phuket Immigration ontdekte dat hij in een villa in Rawai, Mueang Phuket, verbleef, waar hij werd gearresteerd. Hij logeerde bij enkele familieleden. Hij werd voor verdere juridische stappen naar het immigratiebureau van Phuket gebracht.

De heer Gao heeft geen pleidooi of verklaring aan de pers vrijgegeven over de beschuldigingen die tegen hem zijn geuit.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.