Thaise NSC zegt dat er onderzoek gaande is naar de Southern Referendum Group

PERSBERICHT:

De Nationale Veiligheidsraad (NSC) heeft aangegeven dat veiligheidsdiensten momenteel onderzoek doen naar een groep activisten die pleiten voor een openbaar referendum om een ​​onafhankelijke islamitische “Patanische Staat” in het Thaise Zuiden op te richten.

NSC-secretaris-generaal generaal Supoj Malaniyom zei dat het Internal Security Operation Command (ISOC) Region 4 Forward Office en Provincial Police Region 9 de activiteiten van de groep nauwlettend volgen, inclusief hun aanwezigheid op sociale media.

Volgens generaal Supoj is de primaire focus van het onderzoek om vast te stellen of de groep banden heeft met separatistische bewegingen, wat een schending van de grondwet en andere relevante wetten zou zijn. Hij legde uit dat het onderzoek aan de gang is en wordt geleid door ISOC, eraan toevoegend dat hoewel het enige tijd kan duren om af te ronden, er passende maatregelen zullen worden genomen op basis van het beschikbare bewijsmateriaal.

In antwoord op vragen over de mogelijke betrokkenheid van politieke partijen bij de activiteiten van de groep, bevestigde generaal Supoj dat de autoriteiten de zaak onderzoeken en dienovereenkomstig zullen reageren.

Met betrekking tot de eis van de groep voor een openbaar referendum over de oprichting van een onafhankelijke moslimstaat, verklaarde generaal Supoj resoluut dat dergelijke oproepen niet zijn toegestaan ​​volgens de grondwet. Luitenant-generaal Santi Sakultanak, commandant van het 4e leger, herhaalde de gevoelens van generaal Supoj door het voorstel voor een referendum als ongrondwettelijk aan de kaak te stellen en op te merken dat het een bedreiging vormt voor de territoriale integriteit en nationale veiligheid van Thailand.

Het seminar bevatte opmerkelijke sprekers, waaronder Worawit Baru, plaatsvervangend leider van de Prachachat-partij en gekozen parlementslid voor Pattani, evenals Hakim Pongtigor, plaatsvervangend secretaris-generaal van de FAIR-partij. Beide partijen maken deel uit van een toekomstige coalitie onder leiding van de Move Forward Party, die tot doel heeft de volgende regering te vormen.

De commandant van de 4th Army Region heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat jongeren in Zuid-Thailand mogelijk worden gemanipuleerd voor politieke doeleinden.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.