Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: vieringen van de Pride Month en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 5 juni 2023, tot zondag 11 juni 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren! En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

  1. Duizenden LGBTQ+-mensen, hun bondgenoten en politieke leiders marcheerden zondag door het centrum van Bangkok om Pride Month te vieren en gendergelijkheid te promoten in de tweede officiële Pride-parade die in het land wordt gehouden.

De hoopvolle premier van Thailand en leider van de Move Forward Party (MFP) Pita Limjaroenrat beloofde tijdens een Pride-evenement in Bangkok dat hij binnen 100 dagen na zijn aantreden een stemming in het parlement zou verplichten voor de wet op de gelijkheid van het huwelijk voor LGBTQ+-mensen.

In juni zullen er nog veel meer pride-evenementen plaatsvinden.

2. Een groep cannabisaanhangers kondigde aan dat ze op 9 juni de zogenaamde Thaise Cannabisdag voor het parlement zullen vieren.

Op 9 juni was het een jaar geleden dat Thailand cannabis decriminaliseerde.

3. De Thaise politie is op zoek naar een jonge vermiste Maleisische vrouw die al dagen geen contact met haar moeder heeft gehad tijdens een bezoek aan de grensplaats Mae Sai in de provincie Chiang Rai, in het noorden van Thailand.

De laatste foto's die ze stuurde, gaven aan dat ze in de grensplaats Mae Sai in Chiang Rai was. De stad lag tegenover de grensplaats Tachilek van Myanmar. Ze wordt nog steeds vermist.

4. De Thaise verkiezingscommissie heeft vanavond, 9 juni 2023, aangekondigd dat ze meerdere klachten en petities tegen de Move Forward-partijleider en de hoopvolle premier Pita Limjaroenrat over het bezit van media-aandelen hebben afgewezen, waarbij ze verklaarden dat ze waren ingediend na de wettelijke tijdslimieten voor klachten.

Daarom gaat het niet langer om het bezit van de aandelen, maar om het feit of Pita willens en wetens met hen naar de premier liep en wist dat ze hem zouden kunnen diskwalificeren. Als Pita schuldig wordt bevonden, kan ze een aanzienlijke gevangenisstraf krijgen en worden gediskwalificeerd.

5. De Thai Alcohol Business Association, of TABA, heeft afgelopen vrijdag 9 juni 2023 aangekondigd dat het een wijziging van de huidige alcoholcontroleregels van het land steunt ten voordele van brouwers, distilleerders, toeristen en consumenten.

Het verbod op de verkoop van alcohol van 2 tot 5 uur is al ongeveer vijftig jaar van kracht en de exacte reden voor het verbod is tegenwoordig onduidelijk, met verschillende redenen en mythen die vaak worden aangevoerd door ambtenaren en inwoners van Thailand.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.