UPDATE: Phuket-taxichauffeurs gevraagd beleefder te zijn tegen toeristen na virusincident – ​​VIDEO

Phuket -

Taxichauffeurs in Phuket worden door ambtenaren gevraagd beleefder te zijn nadat een buitenlandse vrouwelijke toerist uit een minibus in Phuket werd gedwongen door chauffeurs van andere busjes die in de haven van Phuket Rassada werkten.

Ons vorige verhaal:

De chauffeurs beweerden dat de chauffeur van het app-aanmeldende busje van de toerist geen passagiers in de haven kon ophalen en zeiden tegen de toerist dat ze haar koffer daar weg moest slepen als ze van plan was om app-oproepdiensten te gebruiken.

Nu voor de update:

De politiechef van Phuket City, kolonel Pratueng Ponmana op zondag (4 junith) ging naar de Rassada Pier met ambtenaren van het Phuket Land Transport Office (PLTO).

De heer Kornpitak Artsuwan, de waarnemend PLTO-chef, vertelde de Phuket Express dat de minibus met zijn buitenlandse passagier de 'Bolt Application' gebruikte.

De lokale taxichauffeurs op de pier begrepen het verkeerd en realiseerden zich niet dat de Bolt-aanvraag al is goedgekeurd door de PLTO en niet illegaal is in Phuket.

Maar nadat ze waren geïnformeerd, begrepen ze het nu. Er was geen ernstige situatie alleen een verbale ruzie. Taxichauffeurs hebben de opdracht gekregen om beleefd tegen elkaar te zijn voor een goed imago bij toeristen.

Kolonel Pratueng vertelde de Phuket Express echter dat de Rassada-pier een privégebied is dat is toegestaan ​​door de Phuket Provinciale Administratieve Organisatie.

De lokale taxidiensten op de pier worden ook legaal geëxploiteerd en hebben een taxistandplaats van ongeveer 30 voertuigen. Ze hebben ook het recht om hun diensten te beschermen door te controleren of taxichauffeurs van buiten legale diensten zijn, maar beleefder moeten zijn. Ondertussen mogen taxichauffeurs van buitenaf ook klanten ophalen als ze gebruik maken van applicaties die zijn goedgekeurd door de PLTO.

TPN merkt echter op dat particuliere bedrijven en plaatsen contracten kunnen sluiten met specifieke taxichauffeurs en diensten, zoals de luchthaven van Phuket, waardoor de beschikbaarheid van ride-hailing-apps en andere diensten wordt beperkt, zelfs als de dienst legaal is. Als privéplek behoudt de Rassada-pier zich het recht voor om dit ook te doen.

Dit heeft tot veel conflicten en problemen geleid, vooral op de luchthaven van Phuket, waarbij sommige toeristen zelfs aanzienlijke afstanden van de luchthaventerminal aflegden om geld te besparen op taxi's. Kamerleden van de Move Forward Party hebben er bij particuliere bedrijven op aangedrongen om toepassingen voor het delen van ritten toe te staan, maar veel particuliere bedrijven beweren dat ze hun eigen taxidiensten gebruiken voor veiligheid en beveiliging. Critici zeggen echter dat de contracten voor beide partijen alleen om geld gaan.

Toepassingen die zijn gecertificeerd door de PLTO zijn hieronder:

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.