Thaise Meteorologische Dienst waarschuwt voor zware regenval in heel Thailand

Thailand -

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft gewaarschuwd voor zware regenval in heel Thailand en mogelijke plotselinge overstromingen in de zuidelijke en oostelijke regio's.

De TMD stelt dat een sterke zuidwestelijke moesson de Andamanse Zee en de Golf van Thailand bedekt. Het lagedrukgebied bedekt het lagere centrale deel en het oostelijke deel van Thailand. Mogelijke zware regenval vindt plaats in het lagere noordelijke deel, centrale, oostelijke en zuidelijke delen van Thailand. Sommige gebieden kunnen plotselinge overstromingen veroorzaken.

Golven in de Andamanse Zee zijn tot drie meter hoog en kunnen in onweersbuien meer dan drie meter hoog zijn. Golven in de Golf van Thailand zijn tot twee meter hoog en kunnen in onweersgebieden meer dan twee meter hoog zijn. Kleine boten in de Andamanse Zee moeten tot 4 juni aan land blijventh2023.

  • Noordelijk

Mogelijke regen, een kans van ongeveer 40 procent met harde wind in sommige gebieden. De maximale temperatuur is maximaal 39 graden Celsius.

  • noordoosten

Mogelijke regen, een kans van ongeveer 60 procent met harde wind in sommige gebieden. De maximale temperatuur is maximaal 37 graden Celsius.

  • centraal

Mogelijke regen, een kans van ongeveer 70 procent met harde wind in sommige gebieden. De maximale temperatuur is maximaal 35 graden Celsius.

  • Oostelijk

Mogelijk regen, kans op zo'n 80 procent met harde wind in sommige gebieden in Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Rayong, Chanthaburi en Chonburi (huis van Pattaya). Golven zijn meer dan twee meter in onweersgebieden.

  • Zuidelijk (Golf van Thailand)

Mogelijk regen met kans op zo'n 60 procent. Golven zijn meer dan twee meter in onweersgebieden.

  • Zuidelijk (Andamanse Zee)

Mogelijke regen met een kans van ongeveer 70 procent in Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun. Golven zijn meer dan drie meter in onweersgebieden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.