Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: MOU om nieuwe regering te vormen, ondertekend, cannabissituatie Hazy en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 22 mei 2023, tot zondag 28 mei 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De coalitiepartners van 8 partijen onder leiding van de Move Forward-partij (MFP) hebben vandaag, 22 mei, officieel een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend om de vorming van de nieuwe regering van Thailand te markeren.

Partijen in de coalitie mogen eigen beleid voeren, maar het beleid mag niet afwijken van bovenstaande afspraken, aldus de MFP-leider.

2. Minstens zeven mensen stierven, onder wie studenten, en 19 mensen raakten gewond nadat een grote storm een ​​school in Phichit trof.

Meer dan 200 gezinnen in het gebied hebben ook last van de storm. Lokale bewoners vertelden aan Thaise media dat dit de ergste storm was in de afgelopen 40 jaar.

3. Een gezochte Indiase verdachte werd gearresteerd in de buurt van een resort in Maha Sarakham met een verblijfsduur van 1,273 dagen.

Hij wordt ook beschuldigd van diefstal 's nachts met wapens en het aanvallen van anderen met emotioneel en lichamelijk letsel tot gevolg.

4. Een groep Thaise royalisten verzamelde zich gisteren, 24 mei, voor de Amerikaanse ambassade, om er bij de Verenigde Staten op aan te dringen zich niet meer te bemoeien met de Thaise politiek en het ondermijnen van het instituut van de monarchie in het land, aldus hen.

Als reactie op de petitie ontmoette Godec de demonstranten persoonlijk om hun klacht te accepteren en de beschuldigingen te ontkennen.

5. Plaatsvervangend leider van de Move Forward Party (MFP), mevrouw Sirikanya Tansakun, bevestigde donderdag 25 mei dat geregistreerde marihuanakwekers en bedrijfsexploitanten wettelijk beschermd zullen zijn, zelfs wanneer de nieuwe regering marihuana opnieuw als verdovend middel op de lijst zet.

Pita Limjaroenrat, die de toekomstige coalitieregering leidt, is hypocriet om cannabis opnieuw als een verdovend middel te bestempelen toen hij ooit in het parlement zei dat de plant hem hielp epilepsie te overwinnen, zei Decha Siriphat, een prominente Thaise figuur die streed voor de legalisering van cannabis.

Eén ding is zeker: de toekomst van cannabis en wat er daarna gebeurt, is wazig.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.