Phuket Officiële algemene verkiezingsuitslag aangekondigd

Phuket -

De Thaise verkiezingscommissie (EC) heeft op donderdag (25 mei) officieel de algemene verkiezingsuitslag voor Phuket vrijgegeven.

Ons vorige verhaal:

De Move Forward Party heeft bij de nationale verkiezingen in Thailand alle drie de zetels ingenomen in drie kiesdistricten in Phuket.

Pita Limjaroenrat, 42, partijleider van The Move Forward op maandag (15 mei).th) uitgeroepen tot een overwinning na de onofficiële telling van de stemmen voor de algemene verkiezingen in Thailand, vrijgegeven door de verkiezingscommissie (EC).

Nu voor de update: 

Het resultaat laat zien dat de Move Forward Party in Phuket 92,565 stemmen had gewonnen voor de partijlijst en drie van de drie kiesdistrictsleden van parlementszetels.

Ondertussen had de United Thai Nation Party onder leiding van conciërge en voormalig premier Prayut Chan-O-Cha 71,192 stemmen voor de partijlijst.

In totaal gingen 235,077 Phuket-mensen naar de verkiezingsstemming van 313,209 Phuket-mensen die stemrecht hebben, dat is 75.05 procent.

De Thaise verkiezingscommissie (EC) heeft donderdag (25 mei) officieel de algemene verkiezingsuitslag vrijgegeven.

Hoewel de algemene verkiezingen in Thailand resulteerden in een heroïsche overwinning voor de Move Forward Party, is hun poging om een ​​coalitieregering te vormen misschien niet van een leien dakje gegaan nadat bepaalde leden van het Hogerhuis (Senaat) duidelijk hadden gemaakt dat ze niet zullen stemmen voor de premiersverkiezingen van de partij. kandidaat als de 30e premier van het land.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.