Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Britse tiener vermoord, verkiezingen en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 8 mei 2023, tot zondag 14 mei 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Een Britse tiener is dood aangetroffen met hoofdwonden in een bos in de provincie Lampang, in het noorden van Thailand. Ook zijn vriendin, die met hem ging motorrijden, werd vermist.

Een verdachte is gearresteerd en naar verluidt toegelaten tot de Thaise politie voor de moord op een 16-jarige Brits/Thaise tiener die dood werd aangetroffen met hoofdwonden in een bos in de provincie Lampang, in het noorden van Thailand..

Een vermiste tienervrouw die voor het laatst werd gezien terwijl ze een vermoorde Brits/Thaise jongen vergezelde om een ​​oudere Thaise man te ontmoeten, werd dood aangetroffen en begraven in een bos in Lampang, Noord-Thailand.

Rust zacht voor de slachtoffers.

2. Het Department of Land Transport Phuket Office is blijven waarschuwen voor wat zij een online en illegale rijbewijszwendel noemen, terwijl er nog steeds meer dan 200 Facebook-pagina's en -accounts zijn die mensen oplichten.

Om een ​​legaal rijbewijs te krijgen, kunnen mensen via de 'DLT Smart Queue applicatie' een plek in de wachtrij reserveren.

3. Thailand gaat de laatste loodjes in voordat Thaise mensen naar de stembus gaan voor de algemene verkiezingen waarin ze op 14 mei parlementsleden in het hele land kiezen.

Move Forward Party heeft gezegd dat ze de overwinning claimen bij de Thaise algemene verkiezingen, maar het is nog een lange weg te gaan voor de volgende premier.

4. Thailand zag in de eerste week van mei 446,936 2023 buitenlandse toeristen, een lichte daling als gevolg van het einde van de lange vakantie in veel regio's, aldus het bureau van de permanent secretaris voor toerisme en sport.

Het bureau schatte dat er in mei minstens 2 miljoen toeristen het land zouden bezoeken, voornamelijk uit de ASEAN-landen, Oost-Azië en Zuidoost-Azië.

5. Thaise sekswerkers zijn optimistisch dat een nieuwe regering na de verkiezingen van 14 mei wetgeving zal goedkeuren die helpt om de bloeiende seksindustrie van het land, die naar schatting 300,000 mensen in het levensonderhoud voorziet, onofficieel te decriminaliseren.

Officieel heeft de Thaise regering in het verleden beweerd dat er geen prostitutie in Thailand was, een verklaring die door critici en activisten alom werd bespot.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.