Leider Pita van Move Forward Party verklaart de verkiezingsoverwinning in Thailand

Thailand -

Pita Limjaroenrat, 42, partijleider van The Move Forward op maandag (15 mei).th) uitgeroepen tot een overwinning na de onofficiële telling van de stemmen voor de algemene verkiezingen in Thailand, vrijgegeven door de verkiezingscommissie (EC).

Vanaf de laatste update om 9:57 uur van de EC, leidt de Move Forward Party de partijlijst, gevolgd door de Pheu Thai Party en de Bhumjaithai Party.

Het onofficiële stemresultaat laat zien dat de Move Forward Party 14,136,838 miljoen stemmen had gewonnen voor de partijlijst en 112 van de 400 kiesdistrictleden van parlementszetels.

Ondertussen had de Pheu Thai-partij 10,795,470 miljoen stemmen voor de partijlijst en 112 parlementsleden.

In totaal gingen 39,293,867 Thaise mensen naar de verkiezingsstemming van 52,238,594 Thais die stemrecht hebben, dat is 75.22 procent.

Pita zei op zijn Twitter na middernacht (15 mei): "Ik ben klaar om de 30 te zijnth Premier van Thailand. Dank aan alle kiezers die mij hebben gesteund. We hebben dezelfde droom, hoop en overtuiging dat Thailand beter moet worden van veranderingen. Het maakt niet uit of je op mij hebt gestemd, maar ik zal je premier zijn en jullie allemaal van dienst zijn.”

TPN media merkt echter op dat het geen garantie is dat de heer Pita premier wordt, zoals we hieronder uitleggen.

De volgende stap is echter dat de door het leger aangestelde senaat en het nieuw gekozen huis samenkomen om een ​​nieuwe premier te benoemen, hoewel dit enige tijd kan duren en er naar verwachting verschillende coalities zullen worden gevormd om te proberen hun kandidaat door te laten.

De Move Forward Party heeft bij de nationale verkiezingen in Thailand alle drie de zetels ingenomen in drie kiesdistricten in Phuket.

Thailand gaat de laatste loodjes in voordat Thaise mensen naar de stembus gaan voor de algemene verkiezingen waarin ze op 14 mei parlementsleden in het hele land kiezen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.