Hongaarse man geconfronteerd met juridische stappen na het aanraken van zeenaald tijdens het duiken op het eiland Pha Ngan

Pha Ngan-eiland, Surat Thani-

  Een Hongaarse man riskeert juridische stappen nadat hij een zeenaald had aangeraakt terwijl hij aan het duiken was op het eiland Pha Ngan.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Office vertelde de Phuket Express dat er deze week een videoclip op een YouTube-kanaal is geplaatst met de boodschap "Scuba Diving in Paradise, Koh Pha Ngan, Thailand".

De duiker raakte een zeenaald aan, wat wettelijk verboden is om zeenaalden aan te raken of te vangen. De DMCR deed aangifte bij de politie van Koh Pha Ngan en de video ging viraal op de Thaise sociale media, waarbij veel Thaise staatsburgers verontwaardigd waren. Sommige critici zeiden echter dat het duikbedrijf of de bootoperator de man correct had moeten waarschuwen. De man was echter geen toerist en een ex-pat, aldus de DMCR.

De duiker werd later door de politie geïdentificeerd als een Hongaarse man, hoewel zijn naam niet aan het publiek werd vrijgegeven. Hij heeft een Thaise vrouw en woont als ex-pat op het eiland Pha Ngan.

Zijn paspoort wordt bij de politie bewaard om ontsnapping uit Thailand te voorkomen terwijl het onderzoek voortduurt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.