Thaise functionarissen verduidelijken virale video met 85 toeristen die in de Trangzee drijven

FOTO: Naew Na

Trang-

Ambtenaren van het Thaise nationale park hebben de situatie aan het publiek verduidelijkt nadat een videoclip van ongeveer 85 toeristen die in de zee in Trang dobberden, de aandacht trok op Thaise sociale media en viraal ging.

Een videoclip van veel toeristen die reddingsvesten droegen en in zee dreef voor een zeegrot, ging eerder deze week viraal op Thaise sociale media.

Het hoofd van het Hat Chao Mai National Park, de heer Parit Narasaritkun, vertelde de Thaise media: “Het incident vond plaats op zaterdag 6 mei.th. Ongeveer 85 toeristen reisden met een rondvaartboot van twee niveaus vanaf de Pak Meng-pier in Trang.”

“Alle toeristen werden de zee in geleid en droegen reddingsvesten om de Emerald Cave binnen te drijven als onderdeel van een tourprogramma. Het touw waaraan de boot was vastgemaakt met een rots brak terwijl de bootbemanning wachtte tot de toeristen terugkwamen van hun tocht. Nadat alle toeristen uit de grot waren gekomen, moesten ze 20 minuten wachten op de boot die een eindje weg was gedreven voordat ze veilig op de boot stapten.” verklaarde Parit.

De Phuket Express merkte op dat de videoclip de aandacht van het Thaise publiek trok nadat veel nieuwsberichten dachten dat de toeristen in gevaar waren terwijl ze in zee dobberden.

Niemand raakte gewond, iedereen droeg reddingsvesten, het tourpersoneel was de hele tijd aanwezig en niemand was ooit in gevaar, concludeerde meneer Parit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.