Meer dan honderd kilo vis dood aangetroffen bij Phuket Lake

Karon-

Ongeveer 130 kilo vis werd dood aangetroffen in een meer in Rawai.

De heer Sittiphon Mueangsong, de chef van de visserij op Phuket, vertelde de Phuket Express dat ze deze week het Nai Harn-meer in Rawai hebben geïnspecteerd nadat ze hadden vernomen dat er veel vissen dood waren aangetroffen.

Bij hun inspectie ontdekten visserijbeambten dat er eerder deze week veel regen viel in het Rawai-gebied. De regen had als resultaat vuil en bezinksel in het meer gespoeld, het gebied vervuild en de beschikbare zuurstof voor het zeeleven verminderd.

Bovendien was het over het algemeen bloedheet deze week in Phuket, waardoor de temperatuur in het meer onmiddellijk veranderde. Deze factoren veroorzaakten volgens Sittiphon een aanzienlijke vissterfte. In totaal werd ongeveer 130 kilo vis dood aangetroffen in het meer.

Het meer ligt in een afgesloten gebied waarin lange tijd geen water in of uit de zee is geloosd. Als gevolg hiervan is een waterpoort geopend om zeewater in het meer te laten komen om de vervuiling in de toekomst te verdunnen.

Het Phuket Fisheries Department heeft de dode vissen uit het meer gehaald.

*******************************

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.