Valse rijbewijszwendel nog steeds een groot probleem op Facebook in Thailand

Thailand -

Het Department of Land Transport Phuket Office is blijven waarschuwen voor wat zij een online en illegale rijbewijszwendel noemen, terwijl er nog steeds meer dan 200 Facebook-pagina's en -accounts zijn die mensen oplichten.

De woordvoerder van het Department of Land Transport (DLT), dhr. Saksom Akkarapan, onthulde aan de pers dat er gerechtelijke stappen zijn ondernomen tegen 164 Facebook-pagina's wegens online oplichting met rijbewijzen. Er zijn echter nog steeds meer dan 270 van deze Facebook-pagina's en -accounts in gebruik.

In de post staat dat een legale rijbewijsservice wordt aangeboden zonder dat u zelf naar het Land Transport Office hoeft te gaan, een examen, test of kwalificatievereisten hoeft af te leggen.

De vergoeding is van 1,000 baht tot 6,000 baht. Als slachtoffers geld overmaakten naar de oplichters, verdwenen de verdachten of kreeg het slachtoffer soms valse rijbewijskaarten.

Slachtoffers kunnen zelfs juridische stappen ondernemen voor het gebruik van valse documenten en kunnen worden opgesloten van zes maanden tot vijf jaar en een boete krijgen van 10,000 baht tot 100,000 baht.

Ondertussen zullen deze oplichters ook juridische stappen ondernemen voor het maken van valse documenten.

Wat betreft de mensen die de Facebook-pagina's beheren voor online rijbewijszwendel, zij zullen juridische stappen ondernemen wegens het overtreden van de Thailand Computer Crimes Act.

Ze zullen juridische stappen ondernemen, zoals een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar of een boete van maximaal 100,000 baht of beide.

Om een ​​legaal rijbewijs te krijgen, kunnen mensen via de 'DLT Smart Queue applicatie' een plek in de wachtrij reserveren.

TPN media voegt eraan toe dat we oplichtingsberichten voor deze licenties dagelijks verwijderen en verwijderen op onze socialemediagroepen en dat ons team heeft gezien dat de zwendel nog steeds veel voorkomt.

Onze vorige dekking:

Het Department of Land Transport Phuket Office heeft gewaarschuwd voor wat zij een online en illegale rijbewijszwendel noemen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.