Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: vroege kiezers komen massaal naar de stembureaus in Thailand en meer 

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 1 mei 2023, tot zondag 7 mei 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Thaise functionarissen meldden in totaal dat 25 tsunami-torens tegelijkertijd alarm sloegen in heel Thailand, maar gelukkig was er geen tsunami.

De DDPM heeft bevestigd dat de tsunami-sirenes bij deze torens niet defect zijn. Signalen die naar deze torens werden gestuurd, waren afkomstig van satellieten. De signalen van satellieten moeten worden gepusht door technici met dubbele wachtwoordbeveiliging. Het is echter onduidelijk wat er is misgegaan.

2. Meer dan 10,000 toeristen doen mee aan de 5th Full Moon Party dit jaar op Pha Ngan Island.

Meer dan 20,000 toeristen namen deel aan de 5e Full Moon Party van 2023 op het eiland Pha Ngan, die minstens 500 miljoen baht heeft opgebracht.

Happy Full Moon Party, die elke maand drukker lijkt te worden!

3. De verspreiding van COVID-19 is niet langer een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid, zei de Wereldgezondheidsorganisatie op vrijdag 5 mei 2023 's nachts in Bangkok, Thailand.

Al meer dan een jaar vertoont de pandemie een dalende trend waarbij de immuniteit van de bevolking door vaccinatie en infectie toeneemt, het sterftecijfer afneemt en de druk op de gezondheidsstelsels afneemt, zei WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus op een persconferentie voor de media in Genève.

4. Een lichaam vergelijkbaar met dat van een buitenlander werd gevonden in de buurt van het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

Het lichaam wordt nog steeds geïdentificeerd en het is nog steeds niet duidelijk of het een buitenlander is.

5. Vroege kiezers massaal naar stembureaus in Thailand.

De daadwerkelijke verkiezing is volgend weekend, wanneer de meerderheid van het publiek zal stemmen, 14 mei. Net als dit weekend is er in Thailand een verbod op de verkoop van alcohol van 6 mei 13 uur tot 6 mei 14 uur volgens de Thaise kieswetten.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.