Lang vakantieweekend begint, Thaise immigratie gesloten, alcoholverkoopverbod inkomend

Thailand-

Dit weekend begint voor een groot deel van Thailand een lang weekend van vier dagen vanwege kroningsdag en een weekend van vervroegd stemmen voor de Thaise verkiezingen.

Het weekend brengt ook een 24-uurs verkoopverbod op alcohol in Thailand met zich mee van zaterdag 6 mei 6 uur tot zondag 6 mei 7 uur. Dit komt door de Thaise kieswetten. Dit zal ook komend weekend tijdens de eigenlijke verkiezingen worden herhaald, dit weekend is voor vervroegd stemmen. Hierdoor zullen populaire uitgaansgelegenheden en bars gedurende deze periode in het hele land worden gesloten. Alle verkoop van alcohol, ook in buurtwinkels, wordt verboden. Restaurants zijn open maar mogen geen alcohol schenken.

Overheidskantoren, waaronder de Thaise immigratiedienst, zijn vanaf donderdag 4 mei gesloten en gaan op maandagochtend 8 mei weer open. Veel banken en particuliere bedrijven kunnen dit weekend ook sluiten, men wordt geadviseerd om dit van tevoren te controleren.

Op Kroningsdag wordt de kroning van de koning in Thailand gevierd. Zijne Koninklijke Majesteit zal in deze periode echter samen met Hare Koninklijke Majesteit de Koningin een overzeese reis naar het VK maken voor de kroning van koning Charles.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.